ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξης: «Ό,τι απόθεμα έχουμε θα το μοιράσουμε πάλι στους πιο αδύναμους»

Πέρσι τον Δεκέμβρη, ό,τι είχαμε, ό,τι καταφέραμε παραπάνω να βγάλουμε, η υπεραπόδοση του πλεονάσματος μοιράστηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και φέτος, τον Δεκέμβρη, ό,τι απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Εμείς αυτό κάνουμε, όχι πελατειακή πολιτική.

Παράλληλα, όμως, δεσμευτήκαμε και σε κάποιες βασικές αρχές.

Ότι θα εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά της χώρας, που για δεκαετίες ήταν αντικείμενο διασπάθισης, κακοδιαχείρισης και λεηλασίας.

Και φέτος, τον Δεκέμβρη, ό,τι απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη

Ότι θα χτυπήσουμε, αν χρειαστεί και με συγκρούσεις, που ενδεχομένως να έχουν και πολιτικό κόστος, τη ρίζα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Και ότι σε αυτή μας την προσπάθεια, μία δύσκολη προσπάθεια, διττή και μέσα και έξω. Έξω, με διαρκείς διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του προγράμματος, μέσα, με συγκρούσεις. Σε αυτή μας την προσπάθεια, όμως, δε θα χάσουμε τον προσανατολισμό μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους πιο αδύναμους. Τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, αυτούς που απειλούνται από τον εφιάλτη της φτώχειας.

Αυτή είναι η εικόνα, όμως. Η εικόνα είναι ότι τα τελευταία χρόνια δίνεται μία άνιση μάχη, αλλά πιστεύω ότι το καταφέρνουμε όσο μπορούμε και όπως μπορούμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.

Και το καταφέραμε αυτό γιατί ήταν προτεραιότητά μας. Γιατί στα προηγούμενα χρόνια μνημονίων δεν διεκδίκησε κανείς και εμείς διεκδικήσαμε και το πετύχαμε 2.5 εκατ. ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία στη χώρα.

700.000 συμπολίτες μας δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρσι τον Δεκέμβρη, ό,τι είχαμε, ό,τι καταφέραμε παραπάνω να βγάλουμε, η υπεραπόδοση του πλεονάσματος μοιράστηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και φέτος, τον Δεκέμβρη, ό,τι απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Εμείς αυτό κάνουμε, όχι πελατειακή πολιτική.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s