ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποδόμησε ο Τσακαλώτος το “θεώρημα” περί μεσαίας τάξης της ΝΔ! “Όταν μειώνατε 25% το εισόδημά της και αφήνατε τη φοροδιαφυγή στις οφ σορ που έφερνε 6-7 μονάδες υστέρηση στα έσοδα … το κάνατε για το καλό τους”

“Όταν μειώνατε 25% το εισόδημά της και αφήνατε τη φοροδιαφυγή στις οφ σορ που έφερνε 6-7 μονάδες υστέρηση στα έσοδα … το κάνατε για το καλό τους”

«Το 2014 η ΝΔ είχε 1,5 δισ. ευρώ στόχο για πλεόνασμα και πετύχατε 77 εκατ. ευρώ», κατήγγειλε.

Όταν μειώθηκε 25% το εισόδημα, ήταν «ταξική αγάπη»; Όταν δεν κάνατε τίποτα για τη φοροδιαφυγή και είχαμε 6-7 ποσοστιαίες μονάδες υστέρηση στη φορολογία, ήταν υπέρ των μεσαίων τάξεων; αναρωτήθηκε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.

«Αυτό που κάνουμε είναι ταξική πολιτική», τόνισε. Σε μια χώρα που έχασε 25%, δεν έπρεπε να υπάρχει προτεραιότητα στην ανθρωπιστική κρίση; Μη λέτε ότι είχαμε στόχο τη μεσαία τάξη, πείτε μας τι θα κάνατε», δήλωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Επιτέθηκε επίσης στην αντιπολίτευση γιατί έλεγε ότι καταρρέουν τα έσοδα. «Είχαμε υστέρηση στον φόρο εισοδήματος αλλά είχαμε άλλες επιτυχίες, όπως τα έσοδα από τον ΕΦΚΑ, την αύξηση των εισφορών από την άνοδο της εργασίας και την εθελούσια αποκάλυψη, που θα φέρει 400 εκατομμύρια ευρώ φέτος», τόνισε.

«Ποτέ δεν είπα ότι 18.000-20.000 είναι η μεσαία τάξη, είπα ότι πιάνει το κατώτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης», συμπλήρωσε o Ευκλείδης Τσακαλώτος για το Trickle Down

Πηγή: netakias.com / left.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s