ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί Σταθμοί

Ξεκίνησαν χθες 14 Ιουνίου 2018 οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2018-2019, που αφορά στους παιδικούς σταθμούς.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (με 33%) και από εθνικούς πόρους (67 %).
Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυκτα της 3ης Ιουλίου 2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr. Ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Μυλλέρου 73-77 Αθήνα, τ.κ. 10436.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. από τις 25 – τις 30 Ιουλίου 2018.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
Πέρυσι επελέγησαν συνολικά 106.500. παιδιά. Στόχος φέτος είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.
Το Πρόγραμμα και τη φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Η α΄ κατανομή των παιδιών θα γίνει τον Ιούλιο του 2018 και η δεύτερη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι στην α΄ κατανομή, τον Ιούνιο, επελέγησαν 92.500 και προστέθηκαν άλλα 12.000 παιδιά στην β΄κατανομή τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη δομών σε αρκετούς ΟΤΑ της χώρας. Έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Εργασίας ένα πρόγραμμα άμεσης δημιουργίας 1-2 τμημάτων το 2018 σε κάθε δήμο, σε ήδη υπάρχοντα κτίρια, δημόσια ή ενοικιαζόμενα, ύψους 15.000.000 Ευρώ. Το ίδιο θα επαναληφθεί και του χρόνου με στόχΕΕΤΑΑο να μειωθεί το έλλειμμα και να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις κατά 10.000 παιδιά.
Με την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στον ευαίσθητο αυτό τομέα της προσχολικής αγωγής (, Δήμοι, Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί) πιστεύουμε ότι φέτος θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια αυτή η γόνιμη συνεργασία έφερε θετικά αποτελέσματα.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s