ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[ΑΥΓΗ] H πιστοποίηση αποκαλύπτει τα παραμύθια των «Νέων» και της Ν.Δ.

Ο ΔΟΜ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Μελιγγώνης αποκαλύπτει σήμερα τα έγγραφα – Ο Βασ. Παπαδόπουλος είχε οριστεί επισήμως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας!

AugiI-3 - Copy

Στο γαϊτανάκι των “ψευδών ειδήσεων” προστίθενται το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα”, αλλά και η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ν.Δ. με την γνωστή αγιογράφο του Ακη Τσοχατζόπουλου να συντονίζει τα στελέχη της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλη! 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Μελιγγώνης αποκαλύπτει σήμερα στην εφημερίδα ΑΥΓΗ τα έγγραφα – Ο Βασ. Παπαδόπουλος είχε οριστεί επισήμως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας!

Στο γαϊτανάκι των “ψευδών ειδήσεων” προστίθενται το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Τα Νέα”, αλλά και η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Ν.Δ., καθώς παρουσίαζαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αγνοεί προειδοποιήσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ και να επιμένει στην εμπλοκή του Βασ. Παπαδόπουλου στην πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η “Αυγή” παρουσιάζει την πιστοποίηση εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία το Ριάντ επιβεβαιώνει ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος είναι ο “διακηρυγμένος εκπρόσωπος” για να διεκπεραιώσει τη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργείων Εθνικής Άμυνας.

Η εφημερίδα παρουσίαζε τηλεγράφημα του προξένου στην ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία, ενώ στο ρεπορτάζ κατηγορεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πως κινήθηκε “με πρωτόγνωρη σπουδή να συνυπογράψει τη συμφωνία με τον επιχειρηματία Βασ. Παπαδόπουλο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, παρακάμπτοντας ταυτόχρονα με προκλητικό τρόπο την άγνοια που εξέφραζαν οι αραβικές στρατιωτικές Αρχές για την ύπαρξη και εμπλοκή του εν λόγω επιχειρηματία”. Σύμφωνα με το επίμαχο απόσπασμα από το τηλεγράφημα του Ηλ. Κλουβάτου της 12ης Ιουνίου του τρέχοντος έτους, “Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται «Government to Government» (σ.σ.: κυβέρνηση προς κυβέρνηση). Σημειωτέον πως είναι άλλο πράγμα το… υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και άλλο “Σαουδάραβες στρατιωτικοί”…

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Ν.Δ.!

Κατόπιν του πρωτοσέλιδου των “Νέων”, η Ν.Δ. διοργάνωσε χθες έκτακτη συνέντευξη Τύπου με την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρ. Σπυράκη και τον τομεάρχη Άμυνας Βασ. Κικίλια, κάνοντας λόγο για “εξόφθαλμο σκάνδαλο”. Τα “γαλάζια” στελέχη κατήγγειλαν ότι ο Π. Καμμένος επικαλείται “πληρεξουσιότητα του Βασ. Παπαδόπουλου, παρουσιάζοντας όμως ένα έγγραφο που αφορά όχι την πώληση για τα βλήματα των 105 εκατοστών, αλλά την πώληση των αμερικανικών βομβών ΜΚ 82”. Επικαλέστηκαν, ακόμη, το έγγραφο του Ηλ. Κλουβάτου και παρουσίασαν άλλο ένα έγγραφο, που δείχνει ότι ο ίδιος επιχειρηματίας “εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα”. “Ρωτάμε ευθέως, ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας και τη Σαουδική Αραβία για τα ίδια όπλα;» διερωτήθηκε ο Β. Κικίλιας. Επίσης, η Μαρ. Σπυράκη ρώτησε τον πρωθυπουργό “για ποιο λόγο καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο;” τον υπουργό Εξωτερικών αν “γνώριζε την επίσημη αλληλογραφία του υπουργού Αμύνης με τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία”.

Οργισμένη διάψευση

ΕΓΓΡΑΦΑ - ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

Σημειωτέον ότι, ήδη από χθες το πρωί, ο Π. Καμμένος κατήγγειλε, μέσω του ΣΚΑΪ, πως “το πρωτοσέλιδο των ‘Νέων’ είναι ψευδές”, ενώ ανακοίνωσε ότι “ζήτησε να αναρτηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα έγγραφο που αφορά τη διακρατική συμφωνία με την άδεια εισαγωγής των συγκεκριμένων πυρομαχικών που υπογράφεται από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας επισήμως και αναφέρει ότι είναι διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και υπεύθυνος για την εξαγωγή αυτή είναι ο κ. Παπαδόπουλος, που εκτελεί χρέη της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα”.

“Από πέρυσι στον Κικίλια”

“Εμείς πήραμε πιστοποιητικό το οποίο ξεκαθαρίζει ότι εκπρόσωπος του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Η διακρατική συμφωνία είναι αυτή που έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου. Το Ιούνιο υπεγράφη η συμφωνία που λέει ότι ξεκινούν οι διαδικασίες” επισήμανε ο Π. Καμμένος. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε με νόημα ότι “υπεύθυνος για τις σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τρίτες χώρες είναι ο στρατιωτικός ακόλουθος”, υπονοώντας, προφανώς, πως ο πρόξενος ήταν αναρμόδιος. “Όταν ο κ. Κλουβάτος και κάποια στελέχη της πρεσβείας επιθυμούσαν να γίνει διά της πρεσβείας κι όχι διά του στρατιωτικού ακολούθου η δουλειά για να εμπλακούν μέσα κάποιοι εκ των εμίρηδων που έχουν προφυλακιστεί”, κατήγγειλε ο Π. Καμμένος, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει πιστοποίηση του Βασ. Παπαδόπουλου ως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου από τη Σαουδική Αραβία. “Έχει το έγγραφο ο Κικίλιας” τόνισε. “Το πιστοποιητικό ξεκαθαρίζει ότι υπεύθυνος εκ μέρους του κράτους αυτού είναι ο κ. Παπαδόπουλος. Το έστειλε ο στρατιωτικός ακόλουθος, το έχω δώσει στον Κικίλια από πέρυσι” επανέλαβε εκ νέου ο Π. Καμμένος.

«Κάποιοι πάνε να κάνουν μπίζνες»

Ταυτοχρόνως, ο Π. Καμμένος διατύπωσε και βαριές καταγγελίες: “Κάποιοι πάνε να κάνουνε μπίζνες, προσπαθούσαν να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία, αυτοί που συνελήφθησαν από τον Διάδοχο” τόνισε, για να προσθέσει πως “πήγαιναν να κάνουν μπίζνες και να παρακάμψουν το σαουδαραβικό κράτος, αυτοί οι εμίρηδες που τους μάζεψαν τώρα, επανειλημμένως πίεζαν διά της Ελληνικής πρεσβείας, που δεν έχει καμία αρμοδιότητα”.

Η επίμαχη πιστοποίηση

Η “Αυγή”, λοιπόν, παρουσιάζει την επίμαχη πιστοποίηση που αποδεικνύει πως η Σαουδική Αραβία είχε όντως εξουσιοδοτήσει τον Βασ. Παπαδόπουλο και την εταιρεία Ολυμπιακή Βιομηχανία με έδρα την Αξιούπολη του Κιλκίς. Συγκεκριμένα, η μετάφραση του επίσημου εγγράφου της πιστοποίησης, που εστάλη στα αγγλικά από τον συνταγματάρχη Αντέλ Αλσαΐφ, αναπληρωτή διευθυντή Στρατού και Πυρομαχικών του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, με παραλήπτη την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, πιστοποιεί επί λέξει: “Με αυτή την επιστολή πιστοποιούμε ότι ο κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, με αριθμό διαβατηρίου ΑΜ0939258 της “OLYMPIC INDUSTRIES SA, ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ ΚΙΛΚΙΣ, 61400, ΕΛΛΑΔΑ, είναι ο ανακηρυγμένος εκπρόσωπος για να ολοκληρώσει τα νομικά, λογιστικά και εμπορικά ζητήματα που συνδέονται με τα αποθέματα εξοπλισμών της ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με τις προαποφασισθείσες παραγγελίες του υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας”.

AugiI - Copy

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s