ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ερευνα του Στρατοδικείου για τις διαρροές απορρήτων σε βουλευτή της αντιπολίτευσης

Στο μικροσκόπιο του Στρατοδικείου μπαίνει η διαρροή των εγγράφων που αφορούν τις συνθήκες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή.

Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, το Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) θα προχωρήσει στη διενέργεια έρευνας με στόχο να ελεγχθεί τόσο αν τα συγκεκριμένα έγγραφα ήταν πράγματι διαβαθμισμένα όσο και αν υπήρξε παράνομη διαρροή. Σε πρώτη φάση θα ερευνηθούν τυχόν ευθύνες υπηρετούντων στο Στράτευμα. Ωστόσο, η έρευνα αναμένεται να στραφεί προς κάθε κατεύθυνση και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων, η έρευνα θα συνεχιστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός πριν από λίγες ημέρες έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Διαφθοράς για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, που αφορά τις συνθήκες πώλησης του επίμαχου στρατιωτικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm), η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s